Kapcsolat

3D nyomtatás, prototípusgyártás

 

3D BÉRNYOMTATÁS

Széleskörű technológiai és alapanyag választékunkkal segítünk megvalósítani terveit, legyen szó prototípusok vagy kisebb szériák 3D nyomtatásáról

Cégünk a 3D Systems magyarországi kompetencia központjaként különféle additív technológiával működő berendezésekkel rendelkezik, amelyekkel lehetőségünk van ügyfeleink 3D nyomtatási igényeit kiszolgálni. A különféle alapanyagokkal feltöltött printereink lehetővé teszik számunkra, hogy a felhasználói követelményekhez igazodva, a megoldások széles skáláját kínáljuk. 

 

Éljen a gyors prototípus készítés lehetőségével!

A 3D Systems által az elmúlt 30 évben kifejlesztett additív gyártástechnológia új lehetőségeket nyitott meg a gyors prototípus készítés területén. A korábban fáradságos és időigényes munkával elkészített első mintadarabok manapság napok vagy akár órák alatt kézbe foghatók a 3D nyomtatásnak köszönhetően. A terméktervezési és a gyártmányfejlesztési folyamatok hatékonyabbá váltak, amelynek eredményeként az új termék piacra kerülési ideje lerövidült, azaz a termelékenység megnőtt.

Az additív gyártástechnológiák alkalmazásának előnyei

 

 

 

Az alábbi 3D Systems készülékekkel vállalunk 3D bérnyomtatást:

 

SLA (Stereolithography) technológia 

Kíváló részletgazdagság, sima felületek

A technológia lényege, hogy a 3D nyomtatás során a modell az UV lézerfényre térhálósodó fotopolimer szinterezésével, rétegről-rétegre történő építésével készül el. 

ProJet 7000HD

A ProJET 7000 HD 3D nyomtató a sztereolitográfia (SLA) páratlan előnyeinek köszönhetően alkalmas prototípusok és funkcionális modellek 3D nyomtatására. A 380x380x250 mm-es munkatér lehetővé teszi nagy méretű tárgy vagy kisebb méretű alkatrészek sorozatgyártását is.

 

Felhasználási területek

 

Specifikáció

 

Alkalmazott alapanyag

Accura ClearVue - áttetszó, plexi jellegű tulajdonságot mutat. Kellően szilárd, kemény, de nem rideg anyag, így bepattanó kötésekkel rendelkező elemek gyártására is alkalmas. UV érzékeny, így elsősorban beltéri alkalmazásra ajánljuk.  


 

 

 

MultiJet technológia

Precíz pontosságú, funkcionális prototípusok

Az MJP 3D nyomtatási technológia mindenekelőtt mérnöki tervezést támogató rapid prototípusok készítésére ajánlott. A nagy anyagválasztéknak köszönhetően az MJP 3D nyomtatók széles körben felhasználhatók különféle prototípusok elkészítéséhez. A pontos illesztések, az apró részletek kidolgozottsága lehetővé teszi funkcionálisan működő alkatrész, egységek tesztelését. Az MJP nyomtatók piezo jet nyomtatási technológiája elvében nagyon hasonló a tintasugaras nyomtató esetében már jól ismert megoldáshoz, azonban a „végtermék” nem egy sík nyomat, hanem egy rétegről-rétegre egymásra épített térbeli tárgy. A 70 fokon megolvadó, kétfázisú támaszanyag megkönnyíti a szükséges támasztékok eltávolítását, a 3D Systems egyedülálló „Hand free” technológiája. a legapróbb részletek finomságát is garantálja. Az MJP technológia esetében a támaszanyag eltávolítása kiolvasztással történik, amely a legapróbb részletek sértetlenségét is garantálja.  

ProJet MJP2500Plus 

Felhasználási területek

 

Specifikáció

 

Alkalmazott alapanyag

VisiJet M2S-HT90

Áttetsző építőanyag, amely egyedülálló hőállósággal rendelkezik, így alkalmas 100 °C fokos környezetben működő alkatrészek elkészítésére. A VisiJet M2S-HT90 alkalmas alacsony nyomású fröccsöntő rendszerek esetében formaadó elem elkészítésére.  A pontos illesztések, az apró részletek kidolgozottsága lehetővé teszi funkcionálisan működő alkatrész, egységek tesztelését. A finoman kidolgozott forma és felületi minőség az alkatrészek között nagyon pontos illesztés biztosít. Az alapanyag UV érzékeny, ezért elsősorban beltéri alkalmazásra ajánlott.  

VisiJet M2R-WT 

Fehér színű építőanyag, amely megfelelő rugalmassággal rendelkezik egymásba pattintható alkatrészek előállítására. A finoman kidolgozott forma és felületi minőség az alkatrészek között nagyon pontos illesztést biztosít. Az alapanyag UV érzékeny, ezért elsősorban beltéri alkalmazásra ajánlott.  

 

 

ColorJet nyomtatás (CJP)

Színes koncepciómodellek, makettek

Az elsősorban prezentációs területen alkalmazható CJP technológia olyan színes tárgyak előállítását teszi lehetővé, amelyek kiválóan alkalmasak oktatási intézményekben demonstrációs eszközökként, orvosi beavatkozásokat megelőző konzultációs modellként, vagy akár építészeti és művészeti alkotások makettjaként. Az egymáshoz illeszkedő „full color” alkatrészek korlátozott mértékben, funkcionális működés bemutatására is használhatók. Az elkészült tárgyak fizikai behatásokra érzékenyek, ütés, elejtés esetén eltörhetnek, ám szilárdságuk epoxi utókezelő készlettel (Streght Max Kit) jelentősen javítható.

ProJet CJP 660Pro

Specifikáció

 

Alkalmazott alapanyag: VisiJet® PXL™ - fehér gipszpor alapú építőanyag, amelyre a 3D nyomtatás során full color bevonat kerül. Az elkészült tárgy érzékeny a fizikai behatásokra, törékeny, szilárdsága epoxi utókezelő készlettel jelentősen javítható.  

Felületi minőség: Az elkészített 3D nyomat kicsit érdes, műkő tapintású felülettel rendelkezik.

 

 

 

DLP (Digital Light Processing) technológia

A modell szintén rétegről rétegre épül fel fotopolimer (UV érzékeny) alapanyagból, amelynek a térhálósítása egy lépésben, projektoros levilágítással történik. DLP 3D nyomtatóink ideális megoldást nyújtanak a kis volumenű gyártáshoz, valamint a minőség és a pontosság megtartása mellett a modellek gyors (akár aznapi) elkészítéséhez.  

Figure 4 Standalone

 

Felhasználási területek

 

Specifikáció

 

Alkalmazott alapanyagok 

 

 

FabPro1000

 

Felhasználási területek

 

Specifikáció

 

Alkalmazott alapanyagok 

 

Kérje egyedi ajánlatunkat 3D bérnyomtatásra!

 

Ajánlatkéréshez kérjük elsősorban .STP vagy .STEP formátumban küldjék a modelleket. Amennyiben ez nem áll rendelkezésre, akkor az .STL kiterjesztésű file is megfelelő, de ebben az esetben kérjük ügyeljenek a felbontás minőségére!

A fentiek alól kivételt képez a CJP technológia, ott az alábbi kiterjesztések egyikével rendelkező modellt várunk: .ply, .obj, .wrl vagy .3MF.

Bérnyomtatás esetén a minimum rendelési összeg 30.000 Ft +áfa.

 

Email:

Telefon: +36 1 477 4070

+36 30 277 4056