menu
magyar English Kapcsolat
ProX® DMP 300
ProX® DMP 300 ProX® DMP 300 ProX® DMP 300 ProX® DMP 300
PDF

ProX® DMP 300

Fém 3D nyomtatás ipari alkalmazásokhoz

3D Systems ipari termelésre tervezett Direct Metal Printing (DMP) nyomtatója a ProX® DMP 300 legendás megbízhatóságáról és reprodukciós pontossága a termelési szintű berendezések sorába emeli.

A ProX® DMP 300 3D nyomtató az additív gyártástechnológiájával egyedülálló lehetőséget kínál az ipari gyártás területén előforduló bonyolult kialakítású fém alkatrészek tömeges előállítására. A ProX® DMP 300 az egyik legnagyobb nyomtatási térfogattal rendelkezik a DMP technológiában, építési térfogata 250 x 250 x 300 mm, tartalmaz egy automatizált anyag be- és újrahasznosító rendszert, támogatja a 1,2709 martenzites acél, 17-4PH rozsdamentes acél, CoCr, és AlSi12 használatát.

A ProX® DMP 300 nagy teljesítményével és kiváló minőségű végtermékével valós alternatívát kínál a hagyományos gyártási eljárásokkal szemben. Alkalmazásával  kevesebb hulladék keletkezik, nagyobb sebesség érhető el a termelésben, rövidül a beállási idő, gyorsabb átállás lehetséges egyik termékről a másikra és nagy sűrűségű, homogén anyagszerkezet állít elő. Mindezeken túlmenően azonban legfontosabb tulajdonsága, hogy olyan nagy bonyolultságú alkatrészek előállítására is alkalmas, amelyeket hagyományos gyártási technológiákkal nem lehet előállítani.

Néhány szóban a 3D Systems ProX® DMP nyomtatásról...

A 3D Systems DMP nyomtatói által előállított fém vagy fémkerámia alkatrészek teljesen tömör (99.99% denzitás), zárványmentes, kémiailag homogén anyagszerkezetűek, valamint mindhárom tengely mentén az EN ISO 2768 (finom) szabvány szerinti 20 mikronos ismételhetőek pontosak. A 3D Systems DMP nyomtatóiban használható rozsdamentes acél, szerszámacél, szuper ötvözetek, színesfém ötvözetek, nemesfémek és alumínium. A nagy pontosságú, kiváló minőségű végtermékek több mint 15 féle alapanyagból készülhetnek, így a a 3D Sysytems piacvezető termelőeszközei rendkívül vonzóak az ipari gyártó cégek részére.  

ProX® DMP fém nyomtatók a 3D nyomtatás legújabb technológiájának köszönhetően kézenfekvően kínálják számos iparág részére a gyártási folyamatok újragondolásának lehetőségét: legyen szó akár egyénre szabott műfogsor elkészítéséről, személyre szabott ortopédiai implantátumokról, gumi öntőformákról, vagy akár az óragyártás apró alkatrészeiről, a repülőgép ipari alkatrészekről különös tekintettel a sugárhajtóműre és egyéb légáramlásnak kitett alkatrészekről...

A ProX® DMP rendszerek közvetlenül használható termelési folyamatokban alkatrészek előállítására vagy akár szerszámbetétek és fröccsöntő szerszámok előállítására. A gyártási technológiának köszönhetően könnyedén megvalósítható a szerszám egyenletes hűtése.

 

  • Fém fogprotézisek helyben készítve
  • Termelékenység és a megbízhatóság
  • Teljesen tömör fém alkatrészeket
  • Minimális hulladék anyag keletkezik
  • Hagyományos módszerekkel nem legyártható alkatrészek is előállíthatók 
  • Nagyon sűrűségű porózus mentes, ellenálló alkatrészek
  • Ismételhetően magas pontosságú alkatrészek a folyamatos gyártásban

Alapanyagok