menu
magyar English Kapcsolat

Prototípus - 3D-nyomtatás rendelés

Cégünk 3D Systems nyomtató parkjára alapozva rövid határidővel vállal gyors prototípus gyártást illetve kisszériás termék gyártást. A 3D nyomtatási technológiára  épülő gyors prototípus gyártás immár elérhető költségek mellett nyit új távlatokat a mérnökök, formatervezők, építészek, ékszerészek és belátható időn belül az orvosok számára is. A számítógép képernyőjén megálmodott ötletek a 3D nyomtatásnak köszönhetően néhány nap alatt kézzelfogható és tesztelhető valósággá válhatnak. A legújabb fejlesztésű anyagok és a nagy méretpontosság lehetővé teszi, hogy a tervező az elkészített alkatrészt azonnal a gyakorlatban is kipróbálja. Ezzel lehetővé teszi a tesztelés során tapasztalt módosítási igényeket azonnal elvégezését. A hagyományos gyártási technológiáktól eltérően a fejlesztési folyamat során a 3D nyomtatás alkalmazása a fejlesztési időt és költséget töredékére csökkenti, amely versenyelőnyt jelenthet a fejlesztő cég részére. További lépéselőny a fejlesztő részére, hogy a tökéletesen mérethű 3D modellből azonnal elindítható a termék kisszériás gyártása.

 

Új kihívások az ipar számára

A 3D nyomtatási technológia megjelenése egészen új kihívások elé állítja a tervező mérnököket. Nem arról van szó csupán, hogy az eddig használt gyártó berendezéseket ki lehet cserélni egy újabb technológiára. Ennél sokkal többről van szó! A 3D nyomtatás olyan – eddig az iparban nem alkalmazott - technológia, amely lehetővé teszi több elemből összeszerelt alkatrész egyetlen egységben történő legyártását.

 

Hagyományos technológiával gyártott alkatrész:

5 egyedileg gyártott elem

15 darab beépített alkatrész

3 szerszám

10 ellenőrzés a gyártás során

 

3D nyomtatási technológiával gyártott alkatrész:

1 egyedileg gyártott elem

1 darab beépített alkatrész

0 szerszám

1 ellenőrzés a gyártás során

 

Ezzel jelentősen csökkenthetők a gyártási, összeszerelési és ellenőrzési és költségek.  3D nyomtatási technológiára áttervezett alkatrész nagyobb integráltsága súly- és méretcsökkenést eredményez.

A 3D nyomtatásra épülő rapid prototípusgyártás elsősorban a gyorsan fejlődő iparágak számára nyújt újszerű megoldást. Az elmúlt években jól megfigyelhető, hogy milyen szédületes tempóban jelennek meg az utakon az újabbnál-újabb egészen különleges formavilágot mutató személygépkocsik. Ez a 3D technológia alkalmazása nélkül nem lenne lehetséges, manapság egy új autó formavilágának megálmodásától a tesztelhető prototípus elkészültéig mindössze fél évre van szükség. 

 

Kérje egyedi ajánlatunkat !

 

e-mail:

telefon: +36 1 477 4050

+36 30 277 4058